Το Shared Hosting επιτρέπει σε πολλούς ιστότοπους να χρησιμοποιούν ένα μόνο διακομιστή. Συνήθως, δεν θα έχετε ιδέα με ποιον ή με ποιους ιστότοπους μοιράζεστε τους πόρους ενός server. Κάθε πελάτης θα έχει συνήθως ένα όριο στο συνολικό ποσό των πόρων του server που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν, αλλά αυτό θα καθοριστεί από το πακέτο φιλοξενίας σας.

Το Shared Hosting είναι η φθηνότερη και οικονομικότερη επιλογή για τις ανάγκες σας.

Ωστόσο, η φθηνή τιμή έρχεται με περιορισμούς, τους οποίους θα αναλύσουμε παρακάτω. Δεδομένου ότι οι περισσότερες εταιρείες hosting προσφέρουν τον ίδιο χώρο και χώρο αποθήκευσης είναι σημαντικό να επιλέξετε μια εταιρεία που μπορείτε να εμπιστευτείτε, όπως τη NetKappa.

Πλεονεκτήματα του Shared Hosting

  • Είναι μακράν η φθηνότερη επιλογή hosting που θα έχετε στη διάθεσή σας.
  • Η NetKappa διαθέτει πολλών ειδών πακέτα hosting, ώστε να μπορείτε να αναβαθμίσετε το πακέτο φιλοξενίας σας με το χρόνο. Αυτό κάνει το Shared Hosting ένα εξαιρετικό πακέτο hosting για να ξεκινήσετε.
  • Το Shared Hosting συνήθως περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο Panel, το οποίο διευκολύνει τη διαχείριση του ιστότοπου σας.
  • Δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια τεχνική συντήρηση στο server, καθώς αυτό περιλαμβάνεται στο πακέτο hosting σας.

Με απλά λόγια, το Shared Hosting μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή για τους ιδιοκτήτες ιστότοπων με μικρό προϋπολογισμό ή για αυτούς που μόλις ξεκίνησαν. Μπορείτε πάντα να κάνετε αναβάθμιση σε άλλο πακέτο φιλοξενίας.

Μειονεκτήματα του Shared Hosting

Το Shared Hosting ακούγεται αρκετά καλό: είναι προσιτό, έχει ένα σταθερό χρόνο λειτουργίας και είναι εύκολο στη διαχείριση. Αλλά, έρχεται με ορισμένα μειονεκτήματα.

  • Ο χρόνος φόρτωσης των ιστοσελίδων μπορεί να είναι πιο αργός.
  • Ο server μπορεί να επιβαρυνθεί από άλλους ιστότοπους που τον μοιράζονται.
  • Καθώς ο ιστότοπος σας αρχίζει να λαμβάνει υψηλότερα επίπεδα επισκεψιμότητας, θα αρχίσετε να παρατηρείτε ότι ο ιστότοπος σας μπορεί να λειτουργεί πολύ χειρότερα.
  • Ποτέ δεν γνωρίζετε ποιοι είναι οι “γείτονες” σας. Αν και σπάνια, είναι δυνατό οι άλλοι ιστότοποι του server να θέσουν σε κίνδυνο τον δικό σας ιστότοπο.
  • Υπάρχει μια έλλειψη επιλογών σχετικά με την προσαρμογή έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε πραγματικά το υψηλότερο επίπεδο απόδοσης από τον ιστότοπό σας.

Για τους περισσότερους ανθρώπους που ξεκινούν, τα πλεονεκτήματα του Shared Hosting θα αντισταθμίσουν σε μεγάλο βαθμό τα μειονεκτήματα, ειδικά εάν προσπαθείτε να θέσετε τον ιστότοπο σε λειτουργία το συντομότερο δυνατό και εάν έχετε ελάχιστες τεχνολογικές δεξιότητες. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι εμείς στη NetKappa, ως υπεύθυνος web host, θα σας ενημερώσουμε πότε η επισκεψιμότητα θα φτάσει σε ένα επίπεδο που θα είναι ώρα να αναβαθμιστεί ο ιστότοπος σας και θα παρακολουθούμε και θα τερματίσουμε τυχόν ιστότοπους που θέτουν σε κίνδυνο τους άλλους στο server.

Εναλλακτικές λύσεις για το Shared Hosting

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες εναλλακτικές λύσεις για το Shared Hosting. Υπάρχουν αναβαθμίσεις, αλλά δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που είναι τόσο φθηνές όσο το Shared Hosting.

Οι εναλλακτικές λύσεις για το Shared Hosting περιλαμβάνουν WordPress dedicated hosting (αφιερωμένη φιλοξενία), τη λειτουργία ενός VPS, και άλλες semi-dedicated επιλογές hosting. Όλες αυτές οι λύσεις θα καταλήξουν να κοστίζουν περισσότερο από ένα βασικό πακέτο hosting, αλλά θα σας παρέχουν μεγαλύτερα επίπεδα προσαρμογής και επιδόσεων.

Το Shared Hosting είναι μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους χρήστες ιστότοπου των οποίων οι ιστότοποι δεν λαμβάνουν μεγάλη επισκεψιμότητα. Να θυμάστε ότι μπορείτε πάντα να αναβαθμίσετε ή να αλλάξετε το πακέτο hosting.